Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nenechte si ujít novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.

DIAGNOSTIKA A PORADENSTVÍ

Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.  

Vstoupit do poradny



 

 

  1. Úvod
  2. RECEPTY MĚSÍCE PROSINEC
RECEPTY MĚSÍCE PROSINEC

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA SE SÝREM

Ingredience:

1 větší bageta, 100 g eidamu, 100 g másla, 3 stroužky česneku, lžíci olivového oleje, sůl, pepř, 50 g vlašských ořechů, 1/2 citronu, pažitku

Postup:

Sýr nastrouhejte najemno, česnek prolisujte a vše promíchejte se změklým máslem, olejem, solí, pepřem a nasekanými ořechy. Doplňte šťávou z půlky citronu a nasekanou pažitkou. Podávejte namazané na bagetách. Zdroj: www.prozeny.cz

BÍLÝ SVAŘÁK

Na 4 porce potřebujeme:

1 pomeranč, 250 ml vody, 4 lžíce cukru, hrst rozinek, 4 svitky skořice, 4 hvězdiček badyánu, 8 hlaviček hřebíčku, 750 ml bílého vína, 50 ml amaretta nebo bílého rumu

Postup:

Pomeranč pořádně odrhněte v horké vodě a okrájejte z něj kůru tak, aby na ní bylo co nejméně bílé části, protože s ní by víno zbytečně zhořklo. Z dužniny pak vymačkejte šťávu a přiveďte k varu spolu s vodou, oloupanou kůrou, cukrem, rozinkami (nemusí být, ale dodají vínu na sladkosti), skořicí, badyánem a hřebíčkem. Vařte asi 15 minut, poté přilejte víno a zahřejte jen těsně pod bod varu (přece nechcete, aby se vám vyvařil alkohol :-)). Vmíchejte amaretto a podávejte.

Tip: Pro extra výraznou chuť nechte víno s kořením a kůrou louhovat přes noc. Zdroj: www.prozeny.cz

ANÝZOVÉ KOLÁČKY (HVĚZDIČKY)

Ingredience:

15 dkg třtinového cukru, 15 dkg másla, 2 vejce, 3 dkg tlučeného anýzu, 25 dkg hladké špaldové mouky, citrónová poleva

Postup:

Cukr máslo a vejce mícháme 15 minut. Přidáme anýz a mouku a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočívat. Potom těsto rozválíme a vykrajujeme koláčky a na vymazaném plechu upečeme dorůžova. Upečené zdobíme citrónovou polevou.

Novinky z našeho blogu

BIOTERMAL - SŮL A LÁSKA K TĚLU
01.11.2021 Blog
BIOTERMAL - SŮL A LÁSKA K TĚLU
Dopřejte si relaxaci, pomozte bolavým kloubům, vyčistěte si prostor, naložte si nohy do lavoru, ulevte si při rýmě a kašli… číst celé
JAK ZDRAVĚ OCHUTIT VODU
24.06.2021 Blog
JAK ZDRAVĚ OCHUTIT VODU
Neperlivá voda je pro nás ze zdravotního pohledu ideální. Jenže někdy se nám obyčejná voda zkrátka „přepije“. A jak tedy vodu oživit? Máme pro Vás něk... číst celé
PRODĚLALI JSTE COVID A HLEDÁTE CESTU ZPĚT K VAŠEMU ZDRAVÍ?
20.06.2021 Blog
PRODĚLALI JSTE COVID A HLEDÁTE CESTU ZPĚT K VAŠEMU ZDRAVÍ?
Rádi byste po prodělané nemoci dopřáli Vašemu tělu tu správnou regeneraci? číst celé
MATCHA VÁM DOBIJE BATERKY!
01.05.2021 Blog
MATCHA VÁM DOBIJE BATERKY!
Věděli jste, že jedna jediná porce čaje Matcha má stejné nutriční látky jako 10 šálků běžného zeleného čaje? číst celé
Nenechte si ujít novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
NAŠE PORADNA

Objednejte se na konzultaci do naší příjemné poradny. Rádi Vám pomůžeme nastavit péči o Vaše zdraví přesně, dle Vašeho zdravotního stavu. 

Jak to u nás vypadá?

KONTAKTUJTE NÁS
Hana Světlíková
PO - PÁ: 9.00 - 16.00 hod.