Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE PROSINEC
ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA SE SÝREM
Ingredience:
1 větší bageta, 100 g eidamu, 100 g másla, 3 stroužky česneku, lžíci olivového oleje, sůl, pepř, 50 g vlašských ořechů, 1/2 citronu, pažitku
Postup:
Sýr nastrouhejte najemno, česnek prolisujte a vše promíchejte se změklým máslem, olejem, solí, pepřem a nasekanými ořechy. Doplňte šťávou z půlky citronu a nasekanou pažitkou. Podávejte namazané na bagetách. Zdroj: www.prozeny.cz
BÍLÝ SVAŘÁK
Na 4 porce potřebujeme:
1 pomeranč, 250 ml vody, 4 lžíce cukru, hrst rozinek, 4 svitky skořice, 4 hvězdiček badyánu, 8 hlaviček hřebíčku, 750 ml bílého vína, 50 ml amaretta nebo bílého rumu
Postup:
Pomeranč pořádně odrhněte v horké vodě a okrájejte z něj kůru tak, aby na ní bylo co nejméně bílé části, protože s ní by víno zbytečně zhořklo. Z dužniny pak vymačkejte šťávu a přiveďte k varu spolu s vodou, oloupanou kůrou, cukrem, rozinkami (nemusí být, ale dodají vínu na sladkosti), skořicí, badyánem a hřebíčkem. Vařte asi 15 minut, poté přilejte víno a zahřejte jen těsně pod bod varu (přece nechcete, aby se vám vyvařil alkohol :-)). Vmíchejte amaretto a podávejte.
Tip: Pro extra výraznou chuť nechte víno s kořením a kůrou louhovat přes noc. Zdroj: www.prozeny.cz
ANÝZOVÉ KOLÁČKY (HVĚZDIČKY)
Ingredience:
15 dkg třtinového cukru, 15 dkg másla, 2 vejce, 3 dkg tlučeného anýzu, 25 dkg hladké špaldové mouky, citrónová poleva
Postup:
Cukr máslo a vejce mícháme 15 minut. Přidáme anýz a mouku a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočívat. Potom těsto rozválíme a vykrajujeme koláčky a na vymazaném plechu upečeme dorůžova. Upečené zdobíme citrónovou polevou.