Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE SRPEN
CUKETOVÝ SALÁT SE SUŠENÝMI RAJČATY A ŠUNKOU
Ingredience:
800 g cukety
1 lžička + 4 lžíce olivového oleje
60 g sušené šunky
30 g směsi oblíbených semínek a ořechů (dýňová, slunečnicová, piniová aj.)
2 lžíce vinného octa
40 g okapaných sušených rajčat
2 stroužky česneku
1 velká hrst oblíbených bylinek (petrželka, bazalka, máta aj.)
sůl a pepř
Postup:
Omyté neoloupané cukety nakrájejte po délce na čtvrtky. Vyřízněte z nich vodnatý střed se semínky, překrojte po délce na půl a pak na 4 díly (špalíčky).
Smíchejte je se lžičkou olivového oleje a na plechu vyloženém pečicím papírem je dejte péct do trouby vyhřáté na maximum.
Do trouby v další pečicí nádobě přidejte také sušenou šunku a semínka.
Cukety pečte, dokud nezačnou od krajů zlátnout, ale zároveň zůstanou trošku křupavé. To podle výkonu trouby zabere cca 10 minut. Semínkům bude stačit tak 6-8 minut. Sušená šunka se musí vypéct vyloženě dokřupava (záleží na druhu, 10-12 minut).
Smíchejte 4 lžíce olivového oleje, vinný ocet, nadrobno nakrájená sušená rajčata a rozdrcený česnek. Zálivku osolte (opatrně, šunka je dost slaná) a opepřete.
Upečenou a ještě teplou cuketu promíchejte se zálivkou, upraženými semínky a rozdrobenou upečenou šunkou. Přidejte i nahrubo nasekané bylinky. Hned podávejte.
Cuketový salát se skvěle hodí ke grilovanému masu, bude ale chutnat i samotný jako hlavní chod.
Zdroj: autor: www.paleosnadno, Lucie Grusová
GRILOVANÉ KRŮTÍ ŠPÍZY S CUKETOU
Ingredience (4 porce):
2 cukety, 400 g krůtích prsou, 4 lžíce řepkového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce nasekané šalvěje
Postup:
Krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme čerstvě nasekanou šalvějí, zakápneme řepkovým olejem a citronovou šťávou, promícháme a necháme 30 minut odležet.
Omyté cukety nakrájíme na silnější kolečka. Marinované maso posypeme sezamovými semínky
a přimáčkneme k masu. Na grilovací jehly potřené olejem napichujeme střídavě maso a kolečka cuket. Grilujeme na grilovací mřížce dozlatova a potíráme zbylou marinádou. Podáváme s celozrnným pečivem. Zdroj: Vitae - časopis společnosti Energy