Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE ZÁŘÍ
DÝŇOVÁ POLÉVKA S VANILKOU
Ingredience:
1 kg dýně hokkaido
2 lžíce másla
1–2 lžíce medu
700 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
150 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého vína
sůl a čerstvě mletý pepř
1 vanilkový lusk
Postup:
Rozehřejte troubu na 160 °C. Dýni rozřízněte, zbavte semínek a nakrájejte na větší kusy. Rozložte je na plech nebo do pekáčku, poklaďte plátky másla a pokapejte medem. Pečte v rozehřáté troubě přibližně 1 hodinu, dokud nebude dýně měkká (zkoušejte to průběžně vidličkou). Upečenou dýni pokrájejte na menší kousky, zalijte většinou horkého vývaru a rozmixujte dohladka.
Trochou vývaru vypláchněte plech, na kterém se dýně pekla, a přilijte ho k rozmixované dýni spolu se smetanou a vínem. Osolte, opepřete, přidejte vanilkový lusk (rozříznutý, semínka vyškrábnutá), přiveďte k varu a krátce povařte. Vyndejte lusk a podávejte (s kopečkem šlehačky a bylinkami).
Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/dynova-polevka-s-vanilkou
HOUBOVÝ KRÉM
Ingredience:
2–3 lžíce másla
1 cibule, 1 stroužek česneku,
bílá část 1 pórku
300 g čerstvých hub
¾ litru zeleninového vývaru nebo vody
1 kelímek (200 g) smetany ke šlehání
sůl, černý pepř, kmín a bylinky (tymián, estragon, petrželka) dle chuti
4 hrsti na sucho pražených slunečnicových nebo dýňových semínek či vlašských nebo lískových oříšků
Postup:
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Vmícháme pórek nakrájený na půlkolečka a houby nakrájené na menší kousky. Přidáme kmín, bylinky a vše zarestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté přilijeme smetanu a vše rozmixujeme do hladkého krému, který dochutíme solí a pepřem dle chuti. Podáváme posypané semínky či oříšky. Zvláště lískové oříšky dodají polévce skvělou chuť.
Zdroj: energy.cz, časopis Vitae
ZÁZVOROVÝ ŽIVOTABUDIČ
Ingredience:
2-3 cm čerstvého zázvoru
celá skořice
celý badyán
1/2 bio citronu
med na doslazení
Postup:
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme ho společně se skořicí a badyánem do hrnku nebo do konvičky a zalijeme vroucí vodou. Necháme několik minut vyluhovat. Pak přidáme na kousky nakrájený omytý citron a dosladíme medem.
Zdroj: https://www.idnes.cz/recepty/horke-napoje-svarene-vino.A171106_080655_recepty_job