Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE ŘÍJNA
DÝŇOVÁ POLÉVKA S VANILKOU
Ingredience:
1 kg dýně hokkaido
2 lžíce másla
1–2 lžíce medu
700 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
150 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého vína
sůl a čerstvě mletý pepř
1 vanilkový lusk
Postup:
Rozehřejte troubu na 160 °C. Dýni rozřízněte, zbavte semínek a nakrájejte na větší kusy. Rozložte je na plech nebo do pekáčku, poklaďte plátky másla a pokapejte medem. Pečte v rozehřáté troubě přibližně 1 hodinu, dokud nebude dýně měkká (zkoušejte to průběžně vidličkou). Upečenou dýni pokrájejte na menší kousky, zalijte většinou horkého vývaru a rozmixujte dohladka.
Trochou vývaru vypláchněte plech, na kterém se dýně pekla, a přilijte ho k rozmixované dýni spolu se smetanou a vínem. Osolte, opepřete, přidejte vanilkový lusk (rozříznutý, semínka vyškrábnutá), přiveďte k varu a krátce povařte. Vyndejte lusk a podávejte (s kopečkem šlehačky a bylinkami).
Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/dynova-polevka-s-vanilkou
CO TAKHLE TEPLÁ SNÍDANĚ… JAK SI POCHUTNAT NA OVESNÉ KAŠI :)
Ingredience:
ovesné vločky
mléko nebo voda
jablko nebo hruška
vlašské oříšky
kokos
mletá skořice
kokosový olej
Postup:
Kaši si můžete připravit z ovesných, ale i rýžových, pohankových nebo jáhlových vloček. Na podzim v ní nesmějí chybět mletá skořice, nejlépe vlašské oříšky a jablko nebo hruška.
Než se pustíte do přípravy samotné kaše, nakrájejte si hrušku na malé kousky a na lžičce kokosového oleje ji na pánvi pozvolna opečte.
Kaši vařit v podílu 1:2, tj. jeden podíl vloček a dva podíly tekutiny. Může to být voda, nebo smíchejte mléko s vodou (pro nižší kalorickou hodnotu). Já si tedy raději pochutnám a kaši dělám z mléka. :)
Vločky nejdříve krátce opečeme a poté vlijeme do hrnce tekutinu. Jakmile začne směs probublávat, ztlumíme ohřev na nejnižší stupeň a za stálého míchání vaříme kaši do zhoustnutí. K oslazení použijeme med nebo nějaký sirup.
Kaši podáváme s opečenou hruškou, vlašskými ořechy, lžičkou medu a přidáme skořici podle chuti. Já si ještě přisypu kokos. A dobrou chuť!
JEDNODUCHÁ, RYCHLÁ A CHUTNÁ HRACHOVÁ KAŠE
Ingredience:
500 g hrachu (2 hodiny předem namočeného)
1 masox
špetka soli
špetka mletého pepře
3 stroužky česneku
Postup:
Hrách jsme nechali 2 hodiny namočený, teď do něj přidáme masox a dolijeme vodu, aby byla asi dva prsty nad hrachem. Hrách rozvaříme.
Pokud nám zbyla voda, přecedíme, ochutíme hrách solí, pepřem, utřeným česnekem, a tyčovým mixérem rozšleháme na hladkou kaši. Podáváme politou osmaženou cibulkou a se sladkokyselou okurkou. Zdroj: www.toprecepty.cz