Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE ÚNOR
CELEROVÁ POLÉVKA S PÓRKEM
Ingredience:
1 středně velký celer, 1 větší pórek, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 2 čajové lžičky ječmenného misa, jarní cibulka, 1,5l zeleninového vývaru
Postup:
Zelenou část pórku si nakrájíme na širší nudličky, celer nastrouháme na hrubém struhadle a společně vložíme do kastrolu, který jsme vytřeli olejem. Zalijeme studenou vodou tak, aby byla zelenina ponořená, přidáme špetku soli a dusíme do měkka. Dolijeme zeleninovým vývarem, přidáme bílou část pórku nakrájenou na širší nudličky a znovu přivedeme do varu.
Mezitím si rozmícháme miso pastu v trošce vody, vlijeme do polévky, už nevaříme, necháme 3 minuty odstát. Na talíři zdobíme jarní cibulkou.
Pozn.: Jemně posolenou zeleninu lze osmahnout jemně dozlatova a přidat do zeleninového vývaru. Nemusí se vařit ve vodě.
CUKETOVÁ POLÉVKA
Ingredience:
Na 4 porce potřebujeme:
3 menší cukety
3 mrkve
2 brambory
1 petržel
trochu másla
1 lžička zeleninového vývaru
sůl, 4 bobkové listy
Postup:
Cuketu, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše másla. Přidáme 4 bobkové listy, osolíme a ještě chvilku restujeme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme 1 l vody a přidáme lžičku zeleninového vývaru (nebo pokud máme, tak zalijeme 1 l zeleninového vývaru). Vaříme cca 15 minut, dokud brambory nezměknou.
Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby dolijeme vodu, abychom dosáhli požadované konzistence a dochutíme solí. Na talíři ještě posypeme sušenou nebou čerstvou petrželkou a dobrou chuť. :) Zdroj: recepty od břicháče Toma
Pečená jablka s oříškovou náplní
Ingredience:
4 větší jablka, 2 lžíce rozinek, na špičku lžičky bílého misa, špetka skořice, špetka soli, 4 lžíce pomletých lískových oříšků
Na polití: 3 lžíce rýžové sladěnky, 1 lžíce kukuřičného oleje, 1 lžíce škrobu kuzu, voda
Postup:
Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců tak, aby zůstaly půlky. Rozinky propláchneme, dáme do kastrolku s vodou a špetkou soli a přivedeme k varu. Scedíme a rozmixujeme na jemný krém. Vmícháme mleté oříšky, skořici, bílé miso a naplníme středy jablek. Jablečnou slupku na několika místech lehce nařízneme nožem, aby nám nepraskala.
Naskládáme do skleněné ohnivzdorné mísy, podlijeme troškou vody a pečeme do změknutí. Na polití upečených jablíček použijeme med. Kukuřičný olej nalijeme na pánev, rozehřejeme a přidáme rýžovou sladěnku. Když začne pěnit, zahustíme škrobem kuzu, který jsme rozmíchali v trošce vody.