Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nenechte si ujít novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.

DIAGNOSTIKA A PORADENSTVÍ

Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.  

Vstoupit do poradny



 

 

  1. Úvod
  2. RECEPTY MĚSÍCE ÚNOR
RECEPTY MĚSÍCE ÚNOR

CELEROVÁ POLÉVKA S PÓRKEM

Ingredience:

1 středně velký celer, 1 větší pórek, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 2 čajové lžičky ječmenného misa, jarní cibulka, 1,5l zeleninového vývaru

Postup:

Zelenou část pórku si nakrájíme na širší nudličky, celer nastrouháme na hrubém struhadle a společně vložíme do kastrolu, který jsme vytřeli olejem. Zalijeme studenou vodou tak, aby byla zelenina ponořená, přidáme špetku soli a dusíme do měkka. Dolijeme zeleninovým vývarem, přidáme bílou část pórku nakrájenou na širší nudličky a znovu přivedeme do varu.

Mezitím si rozmícháme miso pastu v trošce vody, vlijeme do polévky, už nevaříme, necháme 3 minuty odstát. Na talíři zdobíme jarní cibulkou.

Pozn.: Jemně posolenou zeleninu lze osmahnout jemně dozlatova a přidat do zeleninového vývaru. Nemusí se vařit ve vodě.

CUKETOVÁ POLÉVKA

Ingredience:

Na 4 porce potřebujeme:
3 menší cukety
3 mrkve
2 brambory
1 petržel
trochu másla 
1 lžička zeleninového vývaru
sůl, 4 bobkové listy

Postup:

Cuketu, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše másla. Přidáme 4 bobkové listy, osolíme a ještě chvilku restujeme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme 1 l vody a přidáme lžičku zeleninového vývaru (nebo pokud máme, tak zalijeme 1 l zeleninového vývaru). Vaříme cca 15 minut, dokud brambory nezměknou. 

Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby dolijeme vodu, abychom dosáhli požadované konzistence a dochutíme solí. Na talíři ještě posypeme sušenou nebou čerstvou petrželkou a dobrou chuť. :) Zdroj: recepty od břicháče Toma

Pečená jablka s oříškovou náplní

Ingredience:

4 větší jablka, 2 lžíce rozinek, na špičku lžičky bílého misa, špetka skořice, špetka soli, 4 lžíce pomletých lískových oříšků

Na polití: 3 lžíce rýžové sladěnky, 1 lžíce kukuřičného oleje, 1 lžíce škrobu kuzu, voda

Postup:

Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců tak, aby zůstaly půlky. Rozinky propláchneme, dáme do kastrolku s vodou a špetkou soli a přivedeme k varu. Scedíme a rozmixujeme na jemný krém. Vmícháme mleté oříšky, skořici, bílé miso a naplníme středy jablek. Jablečnou slupku na několika místech lehce nařízneme nožem, aby nám nepraskala.

Naskládáme do skleněné ohnivzdorné mísy, podlijeme troškou vody a pečeme do změknutí. Na polití upečených jablíček použijeme med. Kukuřičný olej nalijeme na pánev, rozehřejeme a přidáme rýžovou sladěnku. Když začne pěnit, zahustíme škrobem kuzu, který jsme rozmíchali v trošce vody.

Novinky z našeho blogu

BIOTERMAL - SŮL A LÁSKA K TĚLU
01.11.2021 Blog
BIOTERMAL - SŮL A LÁSKA K TĚLU
Dopřejte si relaxaci, pomozte bolavým kloubům, vyčistěte si prostor, naložte si nohy do lavoru, ulevte si při rýmě a kašli… číst celé
JAK ZDRAVĚ OCHUTIT VODU
24.06.2021 Blog
JAK ZDRAVĚ OCHUTIT VODU
Neperlivá voda je pro nás ze zdravotního pohledu ideální. Jenže někdy se nám obyčejná voda zkrátka „přepije“. A jak tedy vodu oživit? Máme pro Vás něk... číst celé
PRODĚLALI JSTE COVID A HLEDÁTE CESTU ZPĚT K VAŠEMU ZDRAVÍ?
20.06.2021 Blog
PRODĚLALI JSTE COVID A HLEDÁTE CESTU ZPĚT K VAŠEMU ZDRAVÍ?
Rádi byste po prodělané nemoci dopřáli Vašemu tělu tu správnou regeneraci? číst celé
MATCHA VÁM DOBIJE BATERKY!
01.05.2021 Blog
MATCHA VÁM DOBIJE BATERKY!
Věděli jste, že jedna jediná porce čaje Matcha má stejné nutriční látky jako 10 šálků běžného zeleného čaje? číst celé
Nenechte si ujít novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
NAŠE PORADNA

Objednejte se na konzultaci do naší příjemné poradny. Rádi Vám pomůžeme nastavit péči o Vaše zdraví přesně, dle Vašeho zdravotního stavu. 

Jak to u nás vypadá?

KONTAKTUJTE NÁS
Hana Světlíková
PO - PÁ: 9.00 - 16.00 hod.