Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE ČERVEN
RYCHLÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ
Ingredience:
Těsto:
250 – 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 2 celá vejce, 100 g hodně měkkého másla, Cca ¼ litru vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, Rebarbora – dle chuti
Drobenka:
Cca 1/3 - 1/2 másla, polohrubá mouka a cukr krupice, obojího stejně, odhadem 6 lžic – zkrátka dle potřeby
Postup:
Oloupeme rebarboru a nakrájíme na cca 1 cm velká kolečka. Pak připravíme drobenku – viz výše.
Mixérem zpěníme cukr a vejce, přidáme máslo a mléko, mouku a prášek do pečiva (mouku s práškem do pečiva jako poslední). Vše dobře promícháme, nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Prvních 15 min. pečeme na 200 stupňů a pak ještě cca 20-30min na 150-180 stupňů.
BROWNIES Z ČERVENÉ ŘEPY
Ingredience:
250 g uvařené a oloupané řepy, 60 g ovesných vloček, 30 g strouhaného kokosu, 1 zralý větší banán, 3 vejce, 3 polévkové lžíce hořkého kakaa, 4 polévkové lžíce špaldové mouky, 3 polévkové lžíce čokoládového proteinu (nemusí), 2 polévkové lžíce medu, 3 polévkové lžíce kokosového oleje, 1 větší špetka soli, 1 prášek do pečiva
Postup:
Dáme si předem vařit řepu, protože bývá dlouho tvrdá. Já červenou řepu vařím pokrájenou na menší kousky cca 60 minut.
Až řepa změkne, tak jí po vychladnutí oloupeme a rozmixujeme spolu s banánem, vejci a vločkami v mixéru. Rozmixovanou červenou řepu vyklopíme do mísy a nasypeme kokos, kakao, mouku, prášek do pečiva, protein a sůl. Přidáme med, olej a šleháme šlehačem, dokud nebudeme mít krásné hladké těsto.
Brownies z řepy můžeme péci buďto na plechu, nebo v dortové formě vysypané kokosem. Troubu předehřejeme a brownies pečeme při 180 stupních asi 30 – 40 minut. Zdroj: https://www.dancahajkova.com
KOKOSOVO - JAHODOVÉ CAPRESE (4 PORCE)
Ingredience:
krémové kokosové mléko 600 ml, moučkový cukr 100 g, limetka 1 ks, plátková želatina 6 plátků, velké jahody 500 g, nastrouhaný kokos 1 lžíce
Postup:
Několik hodin předem si připravte kokosovou „mozzarellu“. Kokosový krém nalijte do hrnce, přidejte cukr, šťávu z limetky, popřípadě trochu nastrouhané limetkové kůry. Přiveďte k varu. Zatímco je hrnec na plotně, namočte plátky želatiny do trochy studené vody. Až plátky nabobtnají a změknou, vyždímejte je a přidejte do hrnce ke kokosovému krému. Směs řádně promíchejte, nechte želatinu rozpustit, ale už nevařte.
Kokosovou směsí naplňte formu – použít můžete půlkulatý srnčí hřbet nebo formu na muffiny – a nechte vychladnout v chladu. Když bude směs úplně tuhá, vložte formu na chvilku do horké vody a směs vyklopte na talíř. „Mozzarellu“ těsně před servírováním nakrájejte na plátky tenké asi 3 mm.
Pokrájejte jahody na plátky stejné tloušťky. Jahody i kokosovou „mozzarellu“ pak naskládejte na talíř. Podávejte posypané kokosem, popřípadě moučkovým cukrem nebo nastrouhanou limetkovou kůrou.
Prima tip: Namísto bazalky, bez které se žádné caprese neobejde, vyzkoušejte lístky máty. Zdroj: https://fresh.iprima.cz