Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme 1x za 14 dní.
Našim cílem je nalézt skutečnou příčinu vašich zdravotních problémů a nastavit odpovídající postup pro podporu Vašeho zdraví. Rádi Vás přivítáme v naší příjemné poradně.
Vstoupit do poradny |
- Úvod
- RECEPTY MĚSÍCE ČERVENEC
CRUMBLE S TŘEŠNĚMI
(4 zapékací misky nebo pekáček)
Ingredience:
600 g vypeckovaných třešní
1–2 lžíce rumu nebo cherry
2 lžíce třtinového cukru
Na drobenku:
100 g jemných ovesných vloček
150 g celozrnné špaldové mouky
50 g mletých mandlí nebo jiných ořechů
100 g třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
100 g rozpuštěného másla
Postup:
Vypeckované třešně promícháme s alkoholem a cukrem a rozdělíme je do zapékacích mističek nebo dáme do pekáčku. Z ostatních surovin vypracujeme drobenku, kterou rovnoměrně navrstvíme na ovocný základ. Pečeme 20–30 minut na 180 °C. Podáváme teplé. Pro kontrast můžeme doplnit vanilkovou zmrzlinou nebo lžící zakysané smetany. Zdroj: časopis Vitae, ENERGY CZECH REPUBLIC a.s.
LISTOVÝ SALÁT S JAHODAMI A GORGONZOLOU
Ingredience: (2–3 PORCE)
listová zelenina (mix baby špenát, rukola a red chard) 250 g
jahody 100 g
slunečnicová semínka
červená cibule malá 1 ks
gorgonzola 100 g
pár lístků máty
hrst klíčků (hrachové, ředkvičkové, čočkové aj.)
Zálivka:
olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Nejprve si na pánvi orestujte slunečnicová semínka. Do mísy vložte listovou zeleninu, na čtvrtky pokrájené jahody, na proužky pokrájenou cibuli, lístky máty a klíčky. Promíchejte, přendejte na talíř, přidejte natrhanou gorgonzolu, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a podávejte. Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/listovy-salat-s-jahodami-gorgonzolou
KOKOSOVO - JAHODOVÉ CAPRESE (4 PORCE)
Ingredience:
krémové kokosové mléko 600 ml, moučkový cukr 100 g, limetka 1 ks, plátková želatina 6 plátků, velké jahody 500 g, nastrouhaný kokos 1 lžíce
Postup:
Několik hodin předem si připravte kokosovou „mozzarellu“. Kokosový krém nalijte do hrnce, přidejte cukr, šťávu z limetky, popřípadě trochu nastrouhané limetkové kůry. Přiveďte k varu. Zatímco je hrnec na plotně, namočte plátky želatiny do trochy studené vody. Až plátky nabobtnají a změknou, vyždímejte je a přidejte do hrnce ke kokosovému krému. Směs řádně promíchejte, nechte želatinu rozpustit, ale už nevařte.
Kokosovou směsí naplňte formu – použít můžete půlkulatý srnčí hřbet nebo formu na muffiny – a nechte vychladnout v chladu. Když bude směs úplně tuhá, vložte formu na chvilku do horké vody a směs vyklopte na talíř. „Mozzarellu“ těsně před servírováním nakrájejte na plátky tenké asi 3 mm.
Pokrájejte jahody na plátky stejné tloušťky. Jahody i kokosovou „mozzarellu“ pak naskládejte na talíř. Podávejte posypané kokosem, popřípadě moučkovým cukrem nebo nastrouhanou limetkovou kůrou.
Prima tip: Namísto bazalky, bez které se žádné caprese neobejde, vyzkoušejte lístky máty. Zdroj: https://fresh.iprima.cz